След проливни дъждове във Венеция почти беше подобрен рекордът на така наречената висока вода в града, предаде

...
След проливни дъждове във Венеция почти беше подобрен рекордът на така наречената висока вода в града, предаде
Коментари Харесай

Нивото на водата във Венеция се доближи до рекорд от 1936 г.

След  проливни дъждове  във  Венеция  съвсем беше подобрен  рекордът  на по този начин наречената " висока вода "  в града, съобщи АНСА.
 
Водата във Венеция и Венецианската лагуна достигна  134 сантиметра над морското ниво . Това е второто най-високо равнище за  месец април от далечната 1936 година насам, когато бяха регистрирани 147 сантиметра.

Ниво от 100-120 сантиметра над морското ниво е считано за всекидневно за Венецианската лагуна и за  Града на каналите,  само че над 120 сантиметра към този момент се считат за рискови.
 
Учените измислиха няколко метода за предотвратяване на града, с цел да не се повтори  трагичното наводняване от 1966 година
 
След дългогодишни полемики и старания, в развой на инсталиране е система от преносими бариери против наводненията във  Венецианската лагуна.

Експерти споделят, че има  три съществени аргументи за по този начин наречената " висока вода "   в града - покачване на дъното на  лагуната , провокирано от довличането на нова тиня;  подкопаването на островит е поради извличането на метан в морето край Венеция; цялостното увеличение на равнището на моретата и океаните, провокирано от  световното стопляне./  dariknews.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР